plattformlogga900Affisch_Kulturnatt2013_LR
RÅDHUSTORGET LANDSKRONA (utanför Handelsbanken)
FRED 11 OKT, kl 20–22
PLATTFORM är denna kväll en del av Landskrona Kulturnatt.
Plattform/Konst på fältet har varit på turné i Skåne. Konstprojektet Plattform visar film om en konstmanifestation på Koppargården och dokumentation från konstprojektet i Helsingborg, Lund och Malmö. Plattforms konstnärer på plats.

Dokumentationsfilmer av Alejandra Pizarro Correa, Gabriel Flores Jair, KKV Grafiks Bildspel från deras Pop-upverkstad på Nydala torg och “Folkets Minnesbilder” av Emma Gunnarsson och Christel Lundberg.

Plattform/Konst på fältet! drivs av det konstnärsdrivna Galleri Rostrum i Malmö i samarbete med Kulturcentrum Skåne, Lund.
Projektet vill skapa en plattform för personliga möten mellan bildkonstnärer och boende runt om i Skåne: Malmö, Lund, Helsingborg och Landskrona.
Plattform besöker platser där de har bjudits in för att tillsammans med boende utforma nya tankar kring stadsdelens offentliga miljö.
På detta sätt möter vi människor som inte annars naturligt söker sig till kulturinstitutioner och galleri.

Varmt välkomna!
Galleri Rostrum och Plattform projektledning
Projektledning: Christel Lundberg & Pepe Viñoles,
mail: plattformen@rostrum.nu
webbsida: rostrum.nu
Följ oss på bloggen: http://plattform2013.blogspot.se/

I Landskrona görs Plattform/Konst på fältet! med stöd av Region Skåne, Landskrona stad och Landskronahem.

Plattform 2013 är ett projekt gjort av konstnärsdrivna Galleri Rostrum i samarbete med Kulturcentrum Skåne, med stöd av Region Skåne, ABF, Landskrona stad, Malmö Stad, Idé A Drottninghög/Helsingborgs stad, Lunds stad, Landskronahem, MKB, Helsingborgshem, LKF, Landskrona Museum, Kulturmagasinet Helsingborg, Malmö Konsthall, Mediaverkstaden Skåne, Quick Print och MEKON konferensteknik.