AAW, Art After Work 

Magnetiska JPG

Tisdagen den 7/2 2017 kl. 17-21

Samtal kl. 18.30

Sedan id-kontrollerna mellan Danmark och Sverige infördes för ett år sedan har magnetiska JPG förflyttats kring den fasta förbindelsen över Öresund.

Under kvällen fäster magnetiska JPG på olika material i kvarteren kring galleri Rostrum och inne på galleriet. I ett samtal med sjuksköterskan Åsa Wieslander kommer vi att höra om hennes långa erfarenhet med vård av papperslösa och frågor omkring grundläggande etiska principer för vård.

De som hittills har medverkat med bilder till magnetiska JPG är konstnärerna Marianne Andersson, Gert Aspelin, Terese Bolander, Chi Muk, Malin Lobell, Tamara de Laval, Annelie Nilsson, Joanna Thede, Cecilia Sering, Cecilia Wendt och Anna Wessman.

Projekt drivs av Anneli Nilsson_Cecilia Seirng

Tågstationen Ørestad, 31 oktober 2016

Magnetiska JPG

En magnetisk JPG kan röra sig mellan olika relationer och i olika miljöer. Den är inte kopplad till biometri, keywords eller algoritmer, inte heller till en specifik region, nation eller kommun.

Magnetiska JPG är inte livsavgörande dokument till skillnad från en giltig id-handling. Genom grundämnet järn som finns i alla mänskliga kroppar, järnet kring den fasta förbindelsen över Öresund och järnet i de magnetiska bilderna skapas nya rörelser.

För mer info https://magnetiskajpg.wordpress.com/

Vid frågor går det bra att kontakta:

Annelie Nilsson 073-200 26 44

Cecilia Sering 070-266 35 49

Varmt Välkomna!

Under kvällen kommer det att serveras enklare fika, kaffe och te till självkostnadspris.