Lena Engstrand

I mitt konstnärskap utgår jag från min verklighet. Mitt arbete är moment och betraktelser från mina upplevelser. Tekniskt arbetar jag främst med bilder och objekt.
Det som engagerar mig är utanförskap, och vad det är. De udda existenser som finns. Är det egentligen någon som passar in i det gigantiska pussel vi skapat?

Jag bor och är verksam utanför Nyköping i Sörmland. Utbildad bl.a. vid Konsthögskolan Umeå Universitet samt Kunstakademien i Oslo.

www.lenaengstrand.com

Ronny Hansson

Ronny Hansson här utbildad på Konsthögskolan i Umeå 1991-1996.
2002 hade han separatutställning på Galleri Ping Pong i Malmö, med den
tecknade filmen ”The Bully Seagull”.
Sedan dess har Ronny arbetat med att utveckla video och tecknad film.
Ronny är också aktiv i konstnärsgruppen ride.1, tillsammans med Jonas
Kjellgren och Stig Sjölund.

Adresser:
www.ronnyhansson.com
www.ride1.org 

Ingela Svensson

Elden är lös!

väggteckning Eskilstuna Konstmuseum 2008

Ingela Svensson är utbildad på Konsthögskolan i Umeå 1993-98

Hon arbetar med teckning och grafik.

teckningarna sträcker sig från A5 till väggteckningar på fem-sex meter. I grafik arbetar hon främst med linoleum.

Hon återkommer till den mänskliga kroppen och vardagliga händelser i sina bilder.

Kroppen och dess kroppsdelar gestaltar känslor, identitet och problemställningar.

I grafikserien Hårtvätt skildras en vanlig händelse i fyra steg. En kvinna tvättar sitt långa hår, sköljer det, vrider ur det och reder sedan ut lockarna. Hon är innesluten i en ritual, uppfylld av tvagandet och sig själv.

I andra bilder fungerar rummet som en ramm för interaktion mellean gestalterna som befinner sig där. Bilderna skildrar de reaktioner och motsatsförhållanden som lätt uppstår i samspelet mellan oss människor. Det som vid första anblicken kan verka ofarligt eller trivialt

kan vid en närmare titt visa sig vara något helt annat. I INgela Svenssons bilder finns rädslor, kontrollbehov, begränsningar, fantasier och drömmar, Men även styrka och svårigheter i ömhet och kärlek.

I galleri Rostrums lokaler kommer Ingela att arbeta med en stor väggteckning, samt visa mindre teckningar och ev. grafik

Hennes bilder har visats bl.a på Västerås konstmuseum, Örnsköldsviks konsthall, Eskilstunas konstmuseum, Edsviks konsthall i Sollentuna och vid XIVth German International Exhibition of Graphic Art i Frechen, Tyskland