Anders Reventlov
Celebrate good times, come on

4 – 26 februari 2023
Galleri Rostrum

Vernissage lördag 4 februari 12:00 – 16:00
Artist talk 14:00

Facebook
Instagram

Galleri Rostrum är glada att presentera “Celebrate good times, come on”—en soloutställning med den danska konstnären Anders Reventlov.

“I en värld i lågor, får jag lov att teckna bara för att jag tycker om det? Kanske. Kanske inte.
I utställningen Celebrate good times, come on, presenteras betraktaren med en omöjlig fråga:
Finns det något kvar att fira i den här världen?

I en värld som åter igen står på gränsen till kärnvapenkatastrof—domedagens återuppkomst. Vad finns kvar? Hur ska vi hantera mötet med utplåningens svarta hål? Borde vi alla festa med stela flin i våra ansikten? Borde vi alla må dåligt över att vara människor, eller kanske bara njuta av det som finns kvar medan det ännu finns tid?

Kom på fest och få reda på hur du önskar tillbringa din tid som människa, i en värld i lågor.”

 

Anders Reventlov (f. 1984) är en dansk konstnär baserad i Malmö, vars praktik tar avstamp i teckning och det mänskliga förhållandet till skrift som visuellt uttryck. Hans arbeten tar oftast formen av totala installationer, vari enorma mängder teckningar, ljud och video utforskar förutsättningarna för agens och frihet i det mänskliga tillståndet. Reventlov söker efter att försätta betraktaren i stämningsfulla och obehagliga dilemman som aktiverar frågor kring hur vi som människor uppträder och agerar i en värld som försöker tvinga oss bort från det fysiska. Det analoga, i synnerhet i form av teckningar på papper, är för Reventlov en central och ledsagande insistering. 2014 förändrades hans praktik i grunden till ett fokus på skrift som både teckning och handling.

Hans verk har visats på en rad antal gallerier och museum i Danmark, såväl som i Tyskland, Sverige, Japan, Brasilien och Nederländerna. Reventlovs verk ingår även i Statens Kunstfunds samling i Danmark. Konstnären representeras idag av Unruly Gallery i Amsterdam.

 

Videoinspelning från vernissagedagens artist talk, modererat av Helga Steppan:

 

Installationsvyer, Galleri Rostrum: