Barbro Hemer – I naturen
30 september – 22 oktober 2023

Vernissage lördag 30 september 12:00 – 16:00
Artist talk 14:00

 

”Jag lever mitt i naturen och går varje dag långa promenader med min hund, och då får man tillfälle att filosofera och reflektera över livet.
Under denna utställning visar jag några ögonblick från dessa vandringar.”

–Barbro Hemer, september 2023

 

Barbro Hemer (f. 1958, Linköping) är uppvuxen i Malmö och sedan tio år bosatt mellan Kåseberga och Sandhammaren på Österlen. Hon är utbildad på Målarskolan Forum i Malmö mellan 1978-1983 och har sedan dess utvecklat en konstnärlig praktik som omfattar bl.a. måleri, teckning, och artist books. Däribland traditionellt tuschmåleri, vilket hon kom i kontakt med efter en längre vistelse i Kina i början av 80-talet. Hemers version utgörs av tuschlaveringar monterade och lackade på MDF-skivor. Hennes poetiskt hemlighetsfulla stil med förnimmelser av miljöer och föremål för ofta tankarna till tyska 1800-talsromantiker som Caspar David Friedrich och symbolism med associationer till traditionell kinesisk naturpoesi.
Separatutställningar i urval inkluderar Höörs konsthall, galleri Bengt Adlers, Cirkulationscentralen och Skånes Konstförening, Malmö, med grupputställningar på bl.a. Malmö Konsthall; Galleri Leger, Malmö och Lanlan Gallery, Xiamen, Kina. Hemer finns representerad vid Statens konstråd, Region Skåne, Malmöhus läns landsting och Skaraborgs läns landsting