behinde#09 (1)

BEHIND THE SCENE #9

Helena Jureén – Malin E Nilsson – Anders Stolt

Välkommen på vernissage torsdagen den 10 december kl. 18–21!

Galleri Rostrum 10 -13 december 2015

Öppet: torsdag kl. 18–21, fredag kl. 14–18 lördag-söndag kl. 12-16.

 

Galleri Rostrum firar sitt trettioårsjubileum med ett specialprogram för hela året.

Vi bjuder in konstnärer från konstnärsgrupper och organisationer som är verksamma i Sverige och/eller internationellt för att ställa ut hos oss. Vi har vårt fokus på deras individuella konstnärskap men vill också belysa konstnärsdrivna verksamheters vikt i kulturlivet. Våren och hösten inleds med en serie korta utställningar under titeln ”Behind the Scene”. Dessa görs av medlemmar i galleriföreningen Rostrum. Därefter fortsätter utställningsperioderna med ordinarie längd. Under jubileumsåret arrangerar vi även föreläsningar samt andra evenemang.

Helena Jureén

Ljud och bildkonstnär, baserad i Malmö.

 Malin E Nilsson

Bildkonstnär, baserad i Malmö och arbetar främst med fotografi som utgångspunkt i sin konstnärliga verksamhet. Malin har under de senaste åren intresserat sig för den medicinska vetenskapen ur ett historiskt perspektiv. Hennes installation under behinde the scen #9 kommer att kretsa kring ämnena medicin och idéhistoria och hur vi kan betrakta världen genom kroppen.

www.malinenilsson.com

 Anders Stolt

Bildkonstnär, baserad i Malmö. Anders har för närvarande en skulpturatelje på en plats hemma i sitt kök. Det präglar i hög grad arbetet i fråga om materialval och storlek. Små saker i grupp kan kännas stort.