Galleri Rostrum presenterar stolt:

Observationer

Jukka Värelä

Jukka Värelä är verksam i Lund/Malmö och medlem i Galleri Rostrum sedan flera år. Hans arbeten består av skulpturer, installationer och framförallt offentlig gestaltning i skärningspunkterna mellan funktion och icke-funktion, konkret och abstrakt, verklighet och dröm. Han utgår ofta från en specifik plats, situation eller händelse.

Här visas nya verk som innehåller små och stora observationer om kosmos och tillståndet mellan verklighet och dröm. Utställningen är en fortsättning av installationen ”Kants lampa” som visades i samband med ”Behind the scene” på galleriet i början av året. Installationen bestod då av ett bord, ljus från skrivbordslampan och reflekterande ytor med reflektion på väggen. En lek med upplysnings-filosofens idéer.

jukkaWEB

Vernissage lördag 17 oktober kl.12-16
Utställningen pågår 17/10 – 8/11 2015

Mer information:jukkavarela.se

Jubileumslogga2015Liggande
Galleri Rostrum firar sitt trettioårsjubileum med ett specialprogram för hela året.

Vi bjuder in konstnärer från konstnärsgrupper och organisationer som är verksamma i Sverige och/eller internationellt för att ställa ut hos oss. Vi har vårt fokus på deras individuella konstnärskap men vill också belysa konstnärsdrivna verksamheters vikt i kulturlivet.

Våren och hösten inleds med en serie korta utställningar under titeln ”Behind the scene”. Dessa görs av medlemmar i galleriföreningen Rostrum. Därefter fortsätter utställningsperioderna med ordinarie längd.

Under jubileumsåret arrangerar vi även föreläsningar samt andra evenemang.

I sommar är vi värdar för ett Artist In Residence, AIR, då den tyska konstnärsgruppen Zelle Rostock gästar galleriet. Gruppen arbetar platsspecifikt och deras arbete visas mellan den 7 – 16 augusti.

Varmt välkomna på alla våra utställningar och evenemang!