“I mina foton och objekt mixas det absurda med det verkliga. Vardagen förlängs och förvrängs för att närma sig fiktionen. Ju närmare man kommer desto mer löses bilderna upp, tills det blir svårt att urskilja några detaljer. Jag arbetar gärna med motsatser, i mitt liv och i livet i allmänhet.
Perspektivet i ”Min vrå i världen” är barnets eller rullstolens – lågt, förvridet och samtidigt både absurt och hemtamt. Som för Alice i Underlandet. Den hemlige åskådaren kikar in genom en springa till min värld. Surrealistiska foton av stolar och bord träder fram med hjälp av starka färger och skarpa kontraster. Frukosttallriken, korsordspennan, leksakerna, de färggranna kuddarna i soffan – allt tycks arrangerat och utstuderat, men i själva verket är det det motsatta.
Det här är bilder av min värld, ur mitt perspektiv, med allt vad där finns av långtråkighet och glädje, längtan och beroende, sorg och närhet, utsatthet och trygghet. Så här ser den ut, min vrå i världen.”