Image

 

Galleriet

Galleri Rostrum är ett konstnärsdrivet galleri som startade 1985. Galleriet drivs ideellt med stöd av Kulturrådet och Malmö Stad.

Målsättningen för Galleri Rostrum är att forma ett rikt och varierat utställningsprogram, som inte är främmande för någon form av konstnärligt uttryck. Rostrum vill vara ett rum för det nyfikna och sökande, för konst som står i nära dialog med betraktaren. Galleriet visar ca 10 utställningar om året.

Galleri Rostrums drivs av Konstnärsgruppen Rostrum. 

Galleriet visar ca 10 utställningar om året. 

För planritning över galleriet, se här >>

AAW, Art after work

Förutom utställningar arrangerar Rostrum även Art After Work, en kväll då galleriet är öppet för överraskande inslag. 

Samtal pågår
Föreläsningsserie. Se Program Gallleri Rostrum

Ljudkonstscen
Under 2019 görs Höstljud, en ljudkonstscen på Galleri Rostrum. Se program Galleri Rostrum.

Tillgänglighet

Galleri Rostrum har en rullstolsramp samt att hemsidan är anpassad med WCAG 2.0 för god användartillgänglighet. 

Verksamhet barn och unga

För mer information om verksamhet för barn och unga kontakta oss på info@rostrum.nu.

 

Historik

Verksamheten startades 1985 av en grupp konstnärer. Rostrums första lokal låg in på gården på Södra Förstadsgatan 63 och kom snart att bli ett galleri som var öppet för det unga och experimenterande inom konstlivet i Malmö.

Hållplatser
Parallellt med utställningsverksamheten samverkar olika grupper av konstnärer i föreningen genom att ställa ut tillsammans, under rubriken Hållplats. Rostrum har bl a stannat till på Båtmanskasernen i Karlskrona, på Passagen i Linköping, på Eksjö Museum och på BOX Kraftverk i Marieberg. Läs mer om "Hållplatser" här >>

Artist to artist
Artist to Artist (A2A) är en form av internationellt utbyte mellan konstnärsgrupper. Medlemmarna i Rostrum har varit inbjudna bl a till Paris år 2000, Berlin år 2002 och Amsterdam år 2004 och där deltagit i utställningar. Rostrum har sedan bjudit in sina kollegor från värdländerna och arrangerat gemensamma utsällningar som Paris><Malmö, Berlin><Malmö och Share my Spot med konstnärsgruppen AMS 12 från Amsterdam. Läs mer här >>