Utan Skinn – ett utbyte mellan Studio 44 och Galleri Rostrum
20 augusti – 4 september 2022

Susanne Högdahl Holm
Katarina Warrenstein
Laëtitia Deschamps
Ekaterina Sisfontes
Rikard Fåhraeus
Kjell Hansson

Vernissage: lördag 20 augusti 12:00 – 16:00

Artist talk: 14:00

“Vi visade utställningen Distans på Studio 44 hösten 2021, där vi försökte beskriva vad distans och hotet från Corona gjorde med oss. Nu har vi samlat oss igen inför utställningen på Galleri Rostrum och försöker beskriva vad som hände med oss efter pandemin.
Vi ville ut förstås, ut från vår instängdhet. Vi ville röra oss mot varann, mot världen och konsten, hitta ett språk och uttrycka det.
Några av oss kände att man vill uttrycka något positivt, vackert och harmoniskt. Medan några av oss ville beskriva den känsla av hudlöshet och skyddslöshet som fanns kvar efter pandemin.
Vi landade i en gemensam titel : Utan Skinn. Den beskriver hur man kan känna efter en omskakande händelse och hur saker hastigt förändras.
Och händelserna i världen försätter att skaka om; huden dras bort igen och ny kommer istället.”

Text: Katarina Warrenstein
Affisch: Rikard Fåhraeus

Dokumentation av Studio 44s artist talk:

 

Om Studio 44:
Studio 44 är ett konstnärsdrivet galleri som verkar för att ge plats åt flerdimensionell konstnärligt utforskande arbetsmetoder, experiment, arbete i process såväl som resultat av långt konstnärligt arbete. Vi samarbetar, bygger broar och undersöker villkoren för konstnärsdrivna gallerier i Sverige och internationellt. Varje år bjuder vi in konstnärsgrupper från hela världen till samarbete, dom ställer ut hos oss i Stockholm och vi i deras galleri. Under utställningsperioderna har vi visningar, gästföreläsare, workshops, poesi och musik mm.
Studio 44 har ca 30 medlemmar. Galleriet ställer ut medlemmar samt svenska och internationella konstnärer.
Verksamheten är öppen för alla och lokalen är tillgänglig för rullstolsbunden med hiss.

Organisationen Studio 44 består av styrelse samt arbetsgrupper. Alla medlemmar är med i en arbetsgrupp och allt arbete genomförs på ideel basis i dagsläget. Studio 44 har erhållit stöd från Stockholms Stad, Konstnärsnämnden/ABF, Statens kulturråd,
Nordisk Kultur Kontakt.

www.studio44-stockholm.com