Rostrum presenterar stolt 100110 (Helena Juréen och Julia Zajac).
Performance kl 18 och 20.

100110 är en experimentell ljudkonstduo och ett konstnärligt samarbete mellan konstnärerna Helena Jureén och Julia Zajac. Jureén är utbildad i fri konst vid Konsthögskolan Valand. Zajac vid Kunstakademiets Designskole i Köpenhamn.

Med olika konstnärlig bakgrund möts de i ljudexperimentlusta. Grundsättningen består av två elektriska skrivmaskiner samt effektpedaler, utifrån denna ram skapas suggestivt spretigt och meditativt noise, som bildar en upptäcktsresa genom oexploaterade ljudlandskap.
Jureén och Zajac har arbetat tillsammans musikaliskt och konstnärligt sedan 2010, konstellationen 100110 föddes under våren 2012 genom experimentsessioner i konsthögskolan Valands ljudstudio, och har sedan starten både resulterat i EP:n 001 samt en mindre turné med ljudperformances bl a på Konsthallen i Göteborg, och undergroundscenen Silwex House i London. Senast aktuella på Gerlesborgsskolan i Bohuslän samt Geigers decemberfest i Göteborg 2013

100110:s arbetsmetod är intuitiv och båda konstnärer är lika delaktiga i kompositionsprocessen som lika mycket handlar om att lyssna som att ljuda, genom ömsesidig tillit och experimentlusta. Lekfullheten är central. Hur instrumenten närmas och hur de används.

 

100110

Välkomna!