En perfomance med Richard Szedelyi, Lisa Fjellman, Anna Lönn Franko och Petra Löfmarck.
The Preparation är en förberedelse ”Ett eget rum att förbereda oss i, att skapa form, material och karaktärer” kan ses genom Galleri Rostrums skyltfönster och publiken står utanför på trottoar.

Richard Szedelyi – RSZ Mask – Har varit verksam som maskmakare / konstnär över 10 år och har utöver sina egna projekt även gjort uppdrag inom film, teater, opera och mode. Han var senast aktuell med utställningen Gudar och Monster på Trelleborgs museum 2019-2020”
””Min passion är maskerna – att få skapa dessa är en sorts frihet för mig.”

https://www.richardszedelyi.com

Lisa Fjellman är verksam som fri konstnär med inriktning på video, filmproduktioner och performance. Materialen varierar mellan teckning, skulptur, installationer i olika former, textil, ljud, kortfilm och nu senast långfilmen Mellanrumsfruar i samarbete med Anna Lönn Franko.
”Jag arbetar digitalt, analogt i färg och i svartvitt, i verkliga och virtuella rum i olika former av samarbeten.”

https://vimeo.com/lisafjellman

Anna Lönn Franko har under de senaste 20 åren arbetat med olika film- teater och performanceprojekt. Hon har gjort ett flertal kortfilmer samt en dokumentärfilm. De senaste åren har hon jobbat med långfilmen Mellanrumsfruar tillsammans med konstnären Lisa Fjellman.
“I mina verk är bilden alltid central och filmerna har ofta en poetisk ton”

https://vimeo.com/user6240426

Petra Löfmarck är dockmakare och konstnär som 2019 gav ut boken ”Not Your Doll” på Villa Holma Förlag. Senaste utställningen var i höstas på Svenska Konsulatet på Island.
Hennes bilder och dockor har förekommit i teater, dans film och i ett samarbete med tidskriften ”Historiskan”.
Hon har sedan 2011 gjort åtta julkalendrar, de senaste med fokus på feminism och historiska kvinnor, både i nu- och dåtid.
”Dockan är ingen lek, det är en karaktär för att berätta en historia.”

http://petralo.se/

 

Dokumentation kan du se här: